Skötsel och drift

 

Nytida ombesörjer översynen
Vi är enormt tacksamma för samarbetet vi har med Nytida LSS-boende som förlägger sin dagliga verksamhet till hundparken där de kontinuerligt måndag, onsdag och fredag går igenom parkens olika hagar och plockar upp hundbajs och rapporterar ev skador och fel till oss i styrelsen för åtgärd. Detta innebär inte att vi per automatik ska strunta i att plocka upp efter våra hundar när vi besöker parken.

Eget ansvar
Det är allas ansvar att hålla reda på sin hund och ta upp efter den. Men ibland sker det utan att det handlar om lathet och Nytida gör sitt allra bästa för att vi ska slippa se hundbajs i hagarna. Men tänk på att parken inte är någon enskilds ansvar att hålla efter. Det är inte en kommunal hundpark utan en park som startades och drivs av ideella krafter genom den ideella föreningen Mariefreds Hundpark.

Stötta oss ekonomiskt eller praktiskt
Genom att hjälpas åt tillsammans att ta ansvar för att den hålls ren, hel och säker så kan vi behålla parken. Vi har dagsläget ett femårsavtal på markupplåtelsen, men om vi inte lyckas hålla den i ett hållbart skick löpande så kommer vi i styrelsen att bli tvungna att ta beslut om att lägga ner parken.

Medlemsavgiften är 200:-/hushåll och år. Vill du stötta parkens existens så får du gärna swisha valfritt belopp till 123 325 6245 (Mariefreds Hundpark)

Övrig skötsel
Under sommarsäsongen så ombesörjs klippningen av hagarna av IP Hammaren, Strängnäs kommun. Ansvaret att beställa klippning av gräset av vaktmästeriet på IP Hammaren ligger dock på oss i styrelsen för Mariefreds Hundpark. Eftersom detta är en plats vi skapat för att det fanns ett intresse och en efterfrågan om en hundpark i Mariefred så är det VÅR GEMENSAMMA och därför kan vi alla hjälpas åt att hålla koll, så skriv i gruppen om du tycker att det bör klippas så beställs klippning av Daniel och Fredrik snarast

Tistlar och lera
Under sommarsäsongen växter det tyvärr mycket tistlar i Småhundshagen och ensamhundshagen. Detta fick vi bukt på i storhundshagen där vi förra året (2021) sådde vallfrö som då tog över mycket av näringen som tistlarna behövde. Vi ska så vallfrö även i de två andra hagarna men tiden har inte räckt till.

Likaså kan det under regniga perioder och då framförallt på senhöst och vår bli lerigt och geggigt i hagarna. Ja, platsen kanske inte var helt optimal, men utifrån de platser vi blev anvisade att förlägga hundparken på ansåg vi att det var viktigare att den låg stadsnära istället för ute på Fredrikshall för att den skulle vara tillgänglig för fler som kanske inte är bilburna.

Känner du att du har tid att hjälpa till med praktiska uppgifter i Hundparken så hör av dig till Niclas på 0760–188467 eller mejla på styrelsen@mariefredshundpark.se
.